Zwemles

Voorjaarsvakantie weekcursus

Voorjaarsvakantie 2023 In de vakanties bieden wij voor het zwemABC extra zwemlessen door middel van weekcursussen. Iedereen is welkom bij de weekcursussen in de zomervakantie, zwemleskinderen die al zwemmen bij Zwembad De Witte Brug en kinderen die nog niet eerder bij ons hebben gezwommen. In de andere vakanties mogen alleen de zwemleskinderen die al zwemmen bij Zwembad De Witte Brug de weekcursus volgen. Na een weekcursus is er voor nieuwe kinderen geen garantie om direct door te stromen naar de reguliere lessen, deze kinderen zullen (na inschrijving zwemles) op de wachtlijst worden geplaatst. De weekcursus biedt het kind de mogelijkheid om tijdens de vakantie  6 dagen lang een uur per dag extra te werken aan zijn of haar zwemvaardigheden. De voortgang is te volgen via ons digitale leerlingvolgsysteem.   Door blijven zwemmen in de vakantie? Zwembad De Witte Brug blijft open in de vakantie! Alle zwemleskinderen kunnen een tussensprint of een eindsprint maken in deze periode. Het zwembad organiseert van maandag 27 februari t/m zaterdag 4 maart een weekcursus voor diploma A.   De inschrijving start maandag 20 februari om 18:30 via onze webshop!   Weekcursus  Weekcursus Maandag 27 februari t/m zaterdag 4 maart Maandag t/m vrijdag 15:30 -16:30 badje rood, groen en blauw/geel 16:30 -17:30 badje groen, blauw/geel en oranje. Zaterdag 8:30 – 9:30 badje rood, groen en blauw/geel 9:30 – 10:30 badje groen, blauw/geel en oranje Op zaterdag kunt u de laatste 30 minuten meekijken van de les. De kosten voor deze weekcursus zijn € 78,00   Belangrijk Probeer ruim van te voren alvast een keer in te loggen in de webshop met het account van uw kind. Controleer gelijk of er op de leskaart een ‘actief’ abonnement staat; minimaal 1 lesbeurt met een geldigheid tenminste t/m de inschrijf datum.   Zwemles via Forte? Heeft uw kind zwemles via Forte en wilt u graag inschrijven voor de weekcursus? Graag even een e-mail sturen naar info@dewittebrug.com zodat we een tijdelijke lespas met een startbewijs kunnen maken die nodig is voor het aankopen van de weekcursus.   De weekcursus is echt pas vanaf 18:30 uur zichtbaar in de webshop, eerder inloggen via de website heeft geen zin.     Q&A voor de inschrijving van de weekcursus is te vinden op onze website: https://dewittebrug.com/zwemles/qa-voorjaarsvakantie-weekcursus-2023  

Q&A Voorjaarsvakantie weekcursus 2023

Q&A voorjaarsvakantie weekcursus 2023   Niveaus zwemles A-diploma Badje 1: rood Badje 2: groen Badje 3: blauw Badje 4: geel Badje 5: oranje B-diploma C-diploma   Is er afzwemmen aan het einde van de weekcursus? Er is geen afzwemmen aan het einde van deze weekcursus. Mocht uw kind klaar zijn om af te zwemmen, krijgen ze een afzwembriefje voor het volgende afzwemmoment   Zwemles ergens anders? Indien uw kind zwemles in een ander zwembad volgt, dan is het helaas niet mogelijk om deel te nemen aan de weekcursus.   Zwemles via Forte? Heeft uw kind zwemles via Forte en wilt u graag inschrijven voor de weekcursus? Graag even een e-mail sturen naar info@dewittebrug.com zodat we een tijdelijke lespas met een startbewijs kunnen maken die nodig is voor het aankopen van de weekcursus. Staat uw kind op de wachtlijst voor het A of B-diploma? Staat uw kind nog op de wachtlijst voor het A of B-diploma? Helaas is het nog niet mogelijk om deel te nemen aan de weekcursus.   Lesgevers Er bestaat een mogelijkheid dat er in de week verschillende lesgevers per groep aanwezig zijn.   Opgave Het zwembad is niet verantwoordelijk voor het verkeerd opgeven van een lesgroep/niveau. Wanneer er een verkeerd niveau is opgegeven bij de inschrijving kunnen we geen plek garanderen ook niet bij tijdige opgave.    Meer informatie over de inschrijving Het inschrijven voor de weekcursus (en tevens meteen de betaling van deze lessen) gaat via onze webshop. Onze webshop is te vinden door naar onze website (www.dewittebrug.com) te gaan en de button ‘Webshop Koop je kaartje’ te klikken. Let op; Op onze webshop logt u in met de gegevens van uw kind. Het kind wordt direct bij inschrijving in de lesgroep geplaatst. De weekcursus is pas vanaf maandag 20 februari om 18:30 uur zichtbaar in de webshop, eerder inloggen via de website heeft geen zin. Op de leskaart dient een ‘actief’ abonnement te staan; minimaal 1 lesbeurt met en geldigheid tenminste t/m 20-02-2023. Artikel vinden. Stappen voor het aanschaffen van de weekcursus: Zodra u bent ingelogd klikt u op het kopje ‘les abonnement’ Hier selecteert u de week en lestijd weekcursus van uw keuze Aantal (1) selecteren Selecteer ‘Doorgaan’ en dan nogmaals ‘Doorgaan’ Selecteer eventueel uw kind (niet nodig bij 1 kind zichtbaar) Selecteer de lesgroep door onder de prijs door te klikken op; ‘les selecteren’, klik hier de juiste lesgroep aan en klik op ‘kiezen’. Let erop dat onder de afbeelding het juiste nummer staat, dit is het nummer van de lespas. Klik op ‘klaar’ Plaats deze vervolgens in uw winkelwagen Controleer de gegevens (lesgroep!) en klik op ‘Doorgaan’ Hierna komt u in het betalingssysteem terecht Pas zodra de betaling is gelukt en u een bevestiging krijgt op de mail is de inschrijving definitief **Bij een foute selectie van een lesgroep bestaat er de mogelijkheid dat uw kind, ook na mailingsbevestiging, niet geplaatst kan worden in de lesgroep. Controleer deze dan ook voordat u start aan de betaling.

Leren zwemmen met Jip voor het Zwem-ABC

Jip’s Waterwereld, leren zwemmen begint met zwemplezier   De eerste zwemles. Een bijzondere en leuke stap voor jou en je kind. Voordat de zwemles begint, kunnen jullie al kennismaken met Nijlpaard Jip. Tijdens de rondleiding of eerste les krijgt je kind namelijk een Jip-schoudertas, een Jip-knuffel en een voorleesboekje over Jips eerste zwemles. Jip is een leuk en lief nijlpaard dat je kind op allerlei manieren terugziet in de lessen.   Speciaal voor zwemles is er een uniek concept ontwikkeld, ‘Zwemmen met Jip’. Leren met Jip is ontwikkeld in samenwerking met experts op het gebied van bewegingswetenschap. In ons zwembad geven we zwemles volgens dit concept waarbij kinderen zelfvertrouwen opbouwen in het water door spelenderwijs te leren. Samen met Nijlpaard Jip, de mascotte tijdens het Zwem-ABC, zetten we hierop in. Zwemplezier zorgt ervoor dat kinderen gemotiveerd blijven om het Zwem-ABC te halen. Wanneer kinderen de ruimte krijgen om te spelen en te ontdekken, nemen ze lesstof namelijk graag en snel op. In onze zwemlessen is er zowel aandacht voor de groep als voor het individu. Voor ieder kind zetten we in op zelfvertrouwen en succeservaringen. Tijdens het zwemlestraject komt Jip op verschillende manieren terug. Met behulp van Jip-doorzwemzeilen en andere spelmaterialen, leren kinderen op speelse wijze zwemvaardigheden.   Op naar zwemveiligheid Zwemplezier zorgt ervoor dat kinderen gemotiveerd blijven om het Zwem-ABC te halen. Voor zwemveiligheid en -plezier werken we met gekleurde polsbandjes. Gaat je kind naar een volgend niveau? Dan krijg hij of zij een nieuw polsbandje in de nieuwe kleur. Motiverend én veilig. Zwemlesgevers zien direct aan de kleur van het bandje of een kind bij het juiste bad is.   Het zwemniveau start bij ons in het zwembad met de kleur ROOD. Vervolgens gaat uw kind naar groen, blauw, geel en het laatste kleurtje voor het Proef- en Afzwemmen is oranje.   Bij het Zwem-ABC gaan kinderen via brons (diploma A), naar zilver (diploma B) voor goud (diploma C)! Met het diploma C voldoet je kind aan de landelijke norm ‘zwemveilig’ van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Het kind kan zichzelf dan redden en omgaan met onverwachte situaties in zwembaden met attracties en in open water. Een mooie, veilige basis voor een leven lang zwemplezier!  

Zwemlessen voor het zwem A, B, C

Zwemlessen voor het zwem A, B, C Leren zwemmen is in ons waterrijke land heel belangrijk. We wonen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. We gaan naar zee, naar een recreatieplas of naar een zwembad. Daarom vindt “Zwembad de Witte Brug” het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. Iedereen die bij ons leert zwemmen, wordt opgeleid voor het Zwem-ABC van de Nationale Raad Zwemdiploma’s. Voor kinderen met een beperking hebben wij speciale lessen. Wilt u hier informatie over hebben mail dan gerust naar: info@dewittebrug.com   Wij geven les voor A op: maandag 16.00 - 17.00 uur 17.00 - 18.00 uur. dinsdag 16.00 - 17.00 uur 17.00 - 18.00 uur donderdag 16.00 - 17.00 uur 17.00 - 18.00 uur vrijdag 13.30 - 14.30 uur 14.30 - 15.30 uur vrijdag 16.00 - 17.00 uur 17.00 - 18.00 uur zaterdag 8.30 -  9.30 uur 9.30 - 10.30 uur   Wij geven les voor B op: woensdag 13.00 - 14.00 uur 14.00 - 15.00 uur 15.00 - 16.00 uur vrijdag 18.00 - 19.00 uur       Wij geven C les op: dinsdag 18.00 - 18.30 uur   woensdag 13.00 - 14.00 uur 14.00 - 15.00 uur Voor informatie over de zwemlessen zoals: data van kijklessen, data kledinglijsten, eisen van van de diploma's, om uw kind ziek te melden of de voortgang van uw kind te volgen download onze app. Een leuke site voor al uw vragen en om leuke ideeën op te doen is allesoverzwemles.nl of samenlerenzwemmen. Wij geven zwemles volgens de formule “Jip’s Waterwereld”. De kosten voor de zwemlessen zijn € 50.40 voor 4 lessen van 1 uur en voor de half uurslessen (C-les en ZVH) is het  €   € 50.40 voor 8 lessen. U kunt uw kind al vanaf 3 jaar opgeven. Inschrijven voor het zwemdiploma A kan via onze webshop. Klik hier voor onze webshop. Deze kosten bedragen € 23.10 euro.

JIP's oefenuurtje

Wat is Jip's oefenuurtje? Op zaterdagochtend van 10:30 t/m 12:00 uur is het Jip's Oefenuurtje op zaterdagochtend van 10:30 t/m 12:00 uur. Alle kinderen die bij ons Diploma-zwemles volgen of op de wachtlijst staan zijn van harte welkom om te oefenen.   Waarom Jip's oefenuurtje? Oefenen en spelen zonder bandjes is mogelijk tijdens het Jip's Oefenuurtje in het sportbad. De kinderen met oranje bandjes kunnen in het diepe gedeelte van het zwembad oefenen, alle anderen banjes (rood, groen, blauw en geel) kunnen in het ondiepe gedeelte van het zwembad oefenen. In het speelbad zijn de bandjes verplicht. In het water liggen allerlei leuke materialen die gebruikt kunnen worden, maar misschien voor sommige kinderen het allerleukste: de glijbaan staat aan!!   Kleding & benodigdheden Tijdens de activiteit kun je gangbare zwemkleding dragen. Er zullen diverse atributen aanwezig zijn om mee te oefenen. Let wel op dat het zwemles bandje (wanneer al op zwemles) mee is en wordt gedragen! Alleen als het bandje om is mag ook zonder 'vleugeltjes' worden geoefend.   Voor wie is Jip's oefenuurtje? Jip's oefenuurtje is voor alle kinderen. Samen met een begeleider (18+) kan extra worden geoefend en gespeeld in het zwembad. Kinderen die momenteel bij Zwembad & Sauna de Witte Brug zwemmen of op een wachtlijst staan mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een betalende volwassene.    Ticket kopen Het is mogelijk om voorafgaande aan ons bezoek digitaal een kaartje aan te schaffen. Of bij aankomst bij ons in het zwembad. Kijk voor meer informatie bij veel gestelde vragen of koop je kaartje in onze webshop. Let op: 1 op 1 begeleiding van kind door volwassenen is noodzakelijk. Hier geldt een maximum van 1 begeleider per kind. Koop online uw kaartje of koop deze bij uw bezoek aan de kassa, alleen voor de begeleiding, kinderen op vertoon van geldige leskaart/inschrijfbewijs zijn gratis. Bent u nog niet bekend met onze webshop? Kijk dan bij veelgestende vragen voor een algemene uitleg. 

Kledinglijsten voor het Zwem ABC

A-diploma Met het behalen van het zwemdiploma A beschikt uw kind over een basisconditie en basisvaardigheden. Uw kind is voldoende bekwaam om veilig te kunnen zwemmen en bewegen in een zwembad zonder atracties. De standaard eisen die gelden voor het behalen van het A diploma vind u hier. Kleding Vanaf het gele badje zullen wij oefenen met de extra kleding die de kinderen ook bij het afzwemmen aan moeten hebben. Bij het gele badje gaat dit om een t-shirt met lange mouwen. Vanaf het oranje badje geldt: Badkleding Shirt of blouse met lange mouwen Lange broek, jurk of rok tot de enkels (een legging is niet toegestaan) Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan) Bij het gele en oranje badje wordt de extra kleding iedere week gedragen. Afzwemmen Zodra uw kind alle vaardigheden voor het A-diploma volledig bezit zal hij/zij een proefzwem brief krijgen. Tijdens het proefzwemmen zal dit nomaals worden getoetst en kunnen de kinderen vast kennismaken met hoe het 'echte' afzwemmen zal verlopen. Ontvang uw kind aan het einde van het proefzwemmen een afzwembrief dan mag uw kind afzwemmen. Op deze brief zal de afzwemdatum worden benoemd.   B-diploma Met het behalen van het zwemdiploma B beshikt uw kind over een goede conditie. Uw kind beschikt over zwem-vaardigheden om op een veilige manier te bewegen en recreeren in een zwemad met atracties, zoals een wildwaterbaan. De standaard eisen die gelden voor het behalen van het B diploma vind u hier. Kleding Voor het B-diploma gelden dezelfde kledingeisen als voor het A-diploma als volgt;  Badkleding Shirt of blouse met lange mouwen Lange broek, jurk of rok tot de enkels (een legging is niet toegestaan) Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan) Bij het B-diploma wordt welke week met kleding aan gezwommen. C-diploma Met het behalen van het zwemdiploma C beschikt uw kind over een zeer goede conditie. Uw kind besckikt over zwem-vaardigheden om op een veilige manier te bewegen en recreeren in een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen bredere sloten/vaarten (behalve in de zee).  met het zwemdiploma C voldoet uw kind aan de nationale norm zwemveiligheid. de standaard eisen die gelden voor het zwem diploma C vind u hier.  Kleding Bij het C-diploma geldt er bovenop de kledingeisen van het A- & B-diploma dat er een Jas met lange mouwen moet worden gedragen. De kledingregels zijn dan als volgt; Badkleding Shirt of blouse met lange mouwen Lange broek, jurk of rok tot de enkels (een legging is niet toegestaan) Jas met lange mouwen Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan) Per 1 januari 2021 zal er bij C elke week met kleding aan worden gezwommen!  

Cookie instellingen