Leren zwemmen met Jip

De eerste zwemles. Een bijzondere en leuke stap voor jou en je kind. Bij de eerste zwemles krijgt je kind het inschrijfpakket van Jip. Hierin zit o.a. een verzamelboek waarin de verhalen van de acht waterwerelden wordt verteld waarbij Jip op avontuur is en net als alle kinderen het Zwem-ABC gaat behalen. Het verzamelboek is ook de plek waar je kind de A,B,C medailles en de zwemdiploma’s kan bewaren met een leuke afzwemfoto. Het boek is pas compleet wanneer het Zwem-ABC is behaald. Samen met Jip gaat je kind voor goud en een vol boek met mooie herinneringen voor later.

Jip in de zwemlessen
Met behulp van Jip-doorzwemzeilen en andere spelmaterialen, leren kinderen op speelse wijze zwemvaardigheden. In de lessen werken kinderen ook in kleine groepjes met waterbestendige stuurkaarten van Jip. Zo leren ze spelenderwijs duiken, zwemmen, drijven en keren. Jip van de partij.
 

Op naar zwemveiligheid
Zwemplezier zorgt ervoor dat kinderen gemotiveerd blijven om het Zwem-ABC te halen. Voor zwemveiligheid en -plezier werken we met gekleurde bandjes. Gaat je kind naar een volgend bad? Dan krijgt ie een bandje in een nieuwe kleur. In totaal kunnen er 8 bandjes verzameld worden en gaan we voor goud! Zwemlesgevers zien direct aan de kleur van het bandje of een kind bij het juiste bad is. Motiverend én veilig.
 

Bij Zwembad De witte Brug gaan kinderen via brons (diploma A), naar zilver (diploma B) voor goud (diploma C)! Met het diploma C voldoet je kind aan de landelijke norm ‘zwemveilig’ van de Nationale Raad Zwemveiligheid. We vinden het belangrijk dat jouw kind zichzelf kan redden en om kan gaan met onverwachte situaties in zwembaden met attracties en open water. Het Zwem-ABC geeft een mooie en veilige basis voor een leven lang zwemplezier.
Cookie instellingen