Doelgroepen

Zwangerschapszwemmen

Wat is Zwangerschapszwemmen? Als u zwanger bent wilt u natuurlijk genieten van elk bijzonder moment. De eerste maanden kunt u zonder problemen nog van alles doen, maar vanaf een maand of vier, vijf begint uw lichaam flink te veranderen. Als uw buik in omvang begint toe te nemen zijn veel bewegingen vaak minder prettig. In het water kunt u echter vrijwel alle bewegingen probleemloos maken. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de opwaartse kracht van het water. U voelt u bijna gewichtloos. En juist dat heeft een heerlijk en ontspannende uitwerking op uw lichaam. Waarom Zwangerschapszwemmen? Er zijn allerlei oefeningen waardoor u heerlijk ontspannen thuis komt en waar u tevens wat aan hebt tijdens uw bevalling. Samen met anderen kunt u bovendien nog allerlei ervaringen uitwisselen. Dat schept een unieke en waardevolle band. Niet voor niets zien wij de aanstaande moeders van het zwangerschapszwemmen vaak gezamenlijk als jonge moeders weer terug tijdens het Jip's Baby- en Peuterzwemmen. Lesvorm & tijdsduur Jip's Zwangerschapszwemmen begint met conditie bijhouden in het wedstrijdbad gevolgd door oefeningen (bekkenbodemspieren, ontspanning- en ademhalingsoefeningen) in heerlijk warm water.  Meedoen is vrijblijvend en op basis van losse lessen. Na de les kunt u samen met de andere aanstaande moeders in de kantine ontspannen met een kopje thee of koffie. Kijk hier voor de actuele openingstijden.  Ticket kopen Per 18 mei 2020 is het mogelijk om voorafgaande online een kaartje te kopen en hiermee te reserveren voor deze activiteit. Online een kaartje kopen kan tot 1 uur voor de start van de activiteit. Kijk voor meer informatie bij veel gestelde vragen of koop je kaartje in onze webshop.  

Baby- & Peuterzwemmen

Wat is Baby- & Peuterzwemmen? Wat is er leuker om na jouw zwangerschap te doen met je baby of peuter? Zwemmen! Tijdens Baby- en Peuterzwemmen leert een kind samen met de ouder of begeleid(st)er op plezierige wijze de mogelijkheden van het water kennen. Het water is voor deze activiteit ook extra verwarmd.  Waarom Baby- & Peuterzwemmen? Jip's Baby- en Peuterzwemmen is vooral bedoeld om kinderen snel vertrouwd te laten raken met water. En heel belangrijk: Jip's Baby- en Peuterzwemmen versterkt de band tussen ouder en kind door het continue huidcontact tijdens de les. Samen met uw kind kunt u op een speelse wijze in het bezit komen van de diploma's Baby- en Peuterzwemmen. Jip's Baby- en Peuterzwemmen is een goede voorbereiding op 'Leren zwemmen met Jip' voor het behalen van A,B en C diploma. We wensen u en uw kind veel plezier tijdens het volgen van de lessen, want zoals onze mascotte Jip altijd zegt; "Water, het leukste speelgoed dat er is". Daarnaast spaart u meteen mee voor onze spaarzegelactie! Bij een volle spaarkaart (10 zegels) heeft u gratis entree voor het gezin tijdens ons gezinszwemmen op zaterdag- of zondag ochtend. Voor wie is Baby- & Peuterzwemmen? Al vanaf 3 maanden kunt u een kind vertrouwd maken met water. Kleine kinderen bezitten natuurlijke reflexen die er voor zorgen dat ze geen water inslikken bij het onder water gaan. Ook voor de oudere kinderen (2,5 tot 4 jaar) zijn er uitdagingen om spelenderwijs de grondbeginselen van het zwemmen te leren.  Kleding & benodigdheden Tijdens de lessen draag je gangbare zwemkleding. Wij bieden aankleedkussens om uw kind om te kleden. Wel vragen wij u om hier een handdoek te gebruiken.   Lesvorm & tijdsduur Baby- & Peuterzwemmen is een 30 minuten durende les op muziek en onder begeleiding van een instructeur. Hierna kunt u nog 30 zelf spelen in het bad. Waar in het zwembad? De lessen vinden plaats in borstdiepte water in ons wedstrijdbad. Het vrij zwemmen vindt plaats in het recreatieve bad.  Ticket kopen Per 18 mei 2020 is het mogelijk om voorafgaande online een kaartje te kopen en hiermee te reserveren voor deze activiteit. Online een kaartje kopen kan tot 1 uur voor de start van de activiteit. Kijk voor meer informatie bij veel gestelde vragen of koop je kaartje in onze webshop.

Aquafitness voor rugklachten

Bewegen is beter dan stilzitten: onder dat motto bieden wij lessen speciaal voor patiënten met a-specifieke lage rugklachten. Ongeveer 80% van het aantal gevallen van lage rugklachten is de oorzaak niet bekend. Training van kracht en coördinatie van spiergroepen is essentieël. Vaak is het zo dat bij chronische klachten telkens opnieuw de hulp van de fysiotherapeut wordt ingeschakeld, waarna het vaak kortere tijd beter gaat totdat men opnieuw last krijgt. Door preventie van de klachten en het onderhoud van de conditie kan pijnvermindering optreden en zit u “lekkerder in uw vel”. Wij werken aan sterke rugspieren om klachten te verminderen en te voorkomen. En hiermee bieden wij een goed en betaalbaar alternatief. Essentieël voor ons is dat u zich prettig voelt. Therapeutisch zwemmen in warm en ondiep water is heel gemakkelijk en het blessure risico is klein, terwijl spieren en gewrichten optimaal geoefend worden. De lessen worden verzorgd door een speciaal opgeleide instructeur. Soms is vergoeding van de gevolgde lessen door de zorgverzekeraar mogelijk. Informeer hiervoor bij uw eigen zorgverzekeraar. Tijden Kijk voor de meest actuele tijden bij onze openingstijden of op onze webshop. Online kaartje kopen Per 18 mei 2020 is het mogelijk om voorafgaande online een kaartje te kopen en hiermee te reserveren voor deze activiteit. Online een kaartje kopen kan tot 1 uur voor de start van de activiteit. Kijk voor meer informatie bij veel gestelde vragen of koop je kaartje in onze webshop.

Cookie instellingen