Leren zwemmen met Jip voor het Zwem-ABC

Jip’s Waterwereld, leren zwemmen begint met zwemplezier

 
De eerste zwemles. Een bijzondere en leuke stap voor jou en je kind. Voordat de zwemles begint, kunnen jullie al kennismaken met Nijlpaard Jip. Tijdens de rondleiding of eerste les krijgt je kind namelijk een Jip-schoudertas, een Jip-knuffel en een voorleesboekje over Jips eerste zwemles. Jip is een leuk en lief nijlpaard dat je kind op allerlei manieren terugziet in de lessen.
 
Speciaal voor zwemles is er een uniek concept ontwikkeld, ‘Zwemmen met Jip’. Leren met Jip is ontwikkeld in samenwerking met experts op het gebied van bewegingswetenschap. In ons zwembad geven we zwemles volgens dit concept waarbij kinderen zelfvertrouwen opbouwen in het water door spelenderwijs te leren.
Samen met Nijlpaard Jip, de mascotte tijdens het Zwem-ABC, zetten we hierop in. Zwemplezier zorgt ervoor dat kinderen gemotiveerd blijven om het Zwem-ABC te halen. Wanneer kinderen de ruimte krijgen om te spelen en te ontdekken, nemen ze lesstof namelijk graag en snel op. In onze zwemlessen is er zowel aandacht voor de groep als voor het individu. Voor ieder kind zetten we in op zelfvertrouwen en succeservaringen. Tijdens het zwemlestraject komt Jip op verschillende manieren terug. Met behulp van Jip-doorzwemzeilen en andere spelmaterialen, leren kinderen op speelse wijze zwemvaardigheden.
 

Op naar zwemveiligheid

Zwemplezier zorgt ervoor dat kinderen gemotiveerd blijven om het Zwem-ABC te halen. Voor zwemveiligheid en -plezier werken we met gekleurde polsbandjes. Gaat je kind naar een volgend niveau? Dan krijg hij of zij een nieuw polsbandje in de nieuwe kleur. Motiverend én veilig. Zwemlesgevers zien direct aan de kleur van het bandje of een kind bij het juiste bad is.
 
Het zwemniveau start bij ons in het zwembad met de kleur ROOD. Vervolgens gaat uw kind naar groen, blauw, geel en het laatste kleurtje voor het Proef- en Afzwemmen is oranje.
 
Bij het Zwem-ABC gaan kinderen via brons (diploma A), naar zilver (diploma B) voor goud (diploma C)! Met het diploma C voldoet je kind aan de landelijke norm ‘zwemveilig’ van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Het kind kan zichzelf dan redden en omgaan met onverwachte situaties in zwembaden met attracties en in open water. Een mooie, veilige basis voor een leven lang zwemplezier!
 
Cookie instellingen